Om Seriefest

Malmö Seriefest 2018

Malmö Seriefest är en seriefestival med fokus på självpublicerade tecknade serier. Skaparna är själva på plats och säljer sina serier och deltar i programpunkter på scen.
Mässan är för alla åldrar och såväl serier som scenarrangemang kommer finnas för både stora och små.
Festivalen hålls den 2-3 mars 2019 på Malmö stadsbibliotek.


http://malmo.se/stadsbibliotekVi som arrangerar Malmö Seriefest är:
Natalia Batista är serieskapare och lärare på Serieskolan i Malmö. Har skapat barnserien Mjau! och fantasymangan Sword Princess Amaltea, och är medlem i den svenska tecknargruppen Nosebleed Studio.

Natalia är gäst -och programansvarig samt samordnar arbetet inom gruppen och mellan de olika organistationerna.

Olivia Skoglund är en seriefantast och fanzin-makare från Gävle och har tidigare arrangerat Artist Alley på NärCon som är Sveriges största mangakonvent.

Olivia är bokningsansvarig och bär det överhängande ansvaret för festivalens e-post.

Mattis Telin-Örnblom är en serieskapare som just nu studerar kandidatprogrammet i visuell kommunikation på Malmö Högskola.

Mattis är ansvarig för Malmö Seriefests hemsida.


Lisa Örtlund är en serietecknare, nyligen examinerad från årskurs 1 på Serieskolan i Malmö och hon älskar att skapa och läsa fanzines

Lisa ansvarar för Seriefests sociala medier.Aiden Kvarnström är en serieskapare bosatt i Malmö och som gick ut årskurs 1 på Kvarnby serieskola våren 2018. Han gör gärna fanzines med unika omslag och ägnar sig helst åt att rita eller läsa serier.

Malin Svensson arbetar som arrangemangskoordinator på biblioteket och har varit kontaktperson för Malmö seriefest sen starten. Hennes roll är att ha ett övergripande ansvar för stadsbibliotekets medverkan i arrangemanget och vara en länk till stadsbibliotekets kommunikatörer.

Christina Möller är bibliotekarie på Malmö stadsbibliotek med intresse för och kunskap om tecknade serier.  Hon arbetar med Författarscen på stadsbiblioteket och har arbetat med Malmö Seriefest sen 2015.  Christina samordnar inom biblioteket och ansvarar för lokalerna och hjälper till med det praktiska arbetet under festivalhelgen.
Peter Stenberg är bibliotekarie och arbetar med bl.a. serieavdelningen på Malmö stadsbibliotek.  Hans roll är att bolla idéer under planeringsstadiet och att hjälpa till med det praktiska arbetet under festivalhelgen.
Lisa Rydberg är kulturpedagog på Malmö stadsbibliotek för barn och unga. Hon älskar serier, favoriten är Epileptisk av David B, och hon ritar också själv. Lisa är ansvarig för barn -och ungdomsaktiviteterna under Malmö Seriefest.