Om Seriefest

Malmö Seriefest 2018

Malmö Seriefest är en seriefestival med fokus på självpublicerade tecknade serier. Skaparna är själva på plats och säljer sina serier och deltar i programpunkter på scen.
Mässan är för alla åldrar och såväl serier som scenarrangemang kommer finnas för både stora och små.
Festivalen hålls hösten 2020 på Malmö stadsbibliotek. 

Om ni har frågor eller vill kontakta oss, skicka ett mail till seriefest@gmail.com.

http://malmo.se/stadsbibliotekVi som arrangerar Malmö Seriefest är:Natalia Batista är serieskapare och lärare på Serieskolan i Malmö. Har skapat barnserien Mjau! och fantasymangan Sword Princess Amaltea, och är medlem i den svenska tecknargruppen Nosebleed Studio.

Natalia är gäst -och programansvarig samt samordnar arbetet inom gruppen och mellan de olika organistationerna.

Olivia Skoglund är en seriefantast och fanzin-makare från Gävle och har tidigare arrangerat Artist Alley på NärCon som är Sveriges största mangakonvent.

Olivia är scenansvarig och bär det överhängande ansvaret för festivalens scenprogram. Aiden Kvarnström är en serieskapare bosatt i Malmö och som gick ut årskurs ett på Kvarnby Serieskola våren 2018. Han gör gärna fanzines med unika omslag och ägnar sig helst åt att rita eller läsa serier.

Aiden är ansvarig för bokning och e-post. 
Don Arvidsson är en finsk tecknare av serier och mycket annat. Hen är bosatt i Malmö och har publicerat serier i både antologier och i fanzin-form.

Don delar ansvaret för bokning och e-post med Aiden.

Mons Finn Bergman är en serietecknare som gick ut årskurs ett på Kvarnby Serieskola våren 2010. Nu studerar han till grafiker på The Game Assembly i Malmö.

Mons har ansvaret för sociala medier. 


William Lillstjärna är en serieskapare från skånska slätten som just nu går årskurs två på Kvarnby Serieskola. Där arbetar han på sin webbserie Bygones Be.

William är hemsideansvarig.Malin Svensson arbetar som arrangemangskoordinator på biblioteket och har varit kontaktperson för Malmö seriefest sen starten. Hennes roll är att ha ett övergripande ansvar för stadsbibliotekets medverkan i arrangemanget och vara en länk till stadsbibliotekets kommunikatörer.

 

Christina Möller är bibliotekarie på Malmö stadsbibliotek med intresse för och kunskap om tecknade serier.  Hon arbetar med Författarscen på stadsbiblioteket och har arbetat med Malmö Seriefest sen 2015.  Christina samordnar inom biblioteket och ansvarar för lokalerna och hjälper till med det praktiska arbetet under festivalhelgen.
Peter Stenberg är bibliotekarie och arbetar med bl.a. serieavdelningen på Malmö stadsbibliotek.  Hans roll är att bolla idéer under planeringsstadiet och att hjälpa till med det praktiska arbetet under festivalhelgen.