2016-02-27

Intervju med fansinisterna: Dotterbolaget!När började du rita serier och göra fanzin?
Dotterbolaget bildades 2005 i Malmö och finns nu spritt över hela landet med olika lokalgrupper. Totalt består vi av ca. 200 medlemmar. Dotterbolaget är ett feministiskt kvinno -och transseparatistiskt serieskaparnätverk. Vårt syfte var och fortfarande är att motarbeta de patriarkala strukturer som genomsyrar seriebranschen, samt att stödja kvinnors och transpersoners verksamheter inom densamma.

Vad är det som du gillar mest med att göra serier och fanzin?

Dotterbolaget fungerar både som en social arena och som ett professionellt nätverk där medlemmarna istället för att konkurrera om uppdrag, samarbetar och stöttar varandra. Vi strävar efter att arbeta feministisk och att ha en platt hierarki där alla medlemmar har lika stor bestämmanderätt oavsett om länge en varit medlem eller om en är etablerad eller inte. Att vara en del av ett kollektiv är kul! Vi skapar fanzines, affischer och har kreativa träffar tillsammans och arrangerar bla utställningar, workshops och högläsningar ihop. Alla transpersoner och kvinnor som ritar serier eller vill börja är välkomna att gå med i Dotterbolaget!

Vad kommer du att sälja på Malmö Seriefest?

Vi kommer sälja gemensamma fanzines som vi har gjort tillsammans men även enskilda medlemmars fanzines, böcker, affischer, klistermärken m.m.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.