2016-02-19

Intervju med fansinisterna: Nosebleed studioBerätta lite om er själva, vem är ni?
Vi är Nosebleed Studio - en mangastudio som har funnits i 10 år nu. Vi har fem medlemmar - Natalia Batista, Catarina Batista, Joakim Waller, Alice Engström och jag som är den nyaste medlemmen - Elise Rosberg. Vi gör serier inspirerade av japanska mangaserier, fast med europeiska historier.

När började ni rita serier och göra fansin?
Vi bildades som grupp för tio år sedan, även om vi alla har ritat redan innan dess. Från början gjorde vi ett antal fansin, men för några år sen gick vi ihop och tryckte faktiska böcker med våra serier, så det är vad vi oftast gör numera. Alla i gruppen har även tidigare gått på Serieskolan, och alla har blivit publicerade i olika sammanhang även utanför gruppen.

Vad är det som ni gillar mest med att göra serier och fansin?
Vad vi gillar med att göra serier är att skapa historier som ingen annan kan berätta. Vi har våra individuella stilar och storys som vi tycker passar bäst att uttrycka genom mangastilen, och vi hoppas att de som läser våra serier ser vår ambition. Fansin är en viktig del av de flesta serieskapares liv - det är oftast där allting börjar - och vi hoppas att vår egen erfarenhet med både att skapa fansin, serier och böcker i över tio år kan inspirerade andra unga mangatecknare i Europa att skapa mer mangainspirerade historier.

Vad kommer ni sälja på Malmö Seriefest?
På Malmö Seriefest kommer vi framför allt att sälja våran antologi "Nosebleed Studio's Stora mangasamling", som är en samlingsbok av de tidigare tre böcker som vi har släppt. Totalt innehåller den nu 12 berättelser på 450 sidor med alla olika sorters berättelser - både action, romantik, drama, skräck samt mycket mer! Vi kommer även att sälja lite av våra äldre fansin, några av medlemmarnas egna bilder och böcker samt diverse merchandise.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.