2018-02-15

Intervju med fansinisterna: Nosebleed Studio!Berätta lite om er själva, vilka är ni?

Vi är Nosebleed Studio, Sveriges främsta mangastudio -och förlag som ger ut svenska manga. Årligen ger vi ut antologier och böcker som är tecknade och skrivna av våra medlemmar. Vi åker även runt på seriefestivaler och konvent för försäljning.

Vad gör ni för serier och hur började det? 

Våra serier är inspirerade av japanska serier känt som manga. Vi har alla vuxit upp med det som en förebild och tagit till oss det naturligt. Men det som skiljer vår manga från den japanska är att vi också hämtar något hemifrån, om det så är en serie om studenten eller emigrationen till Nordamerika under 1800-talet. Studion grundades 2006. Då gjorde vi främst fansin och vykort. 2011 började vi trycka böcker och sälja dem till butiker och bibliotek. 2017 släppte vi vår första teckningshandbok.

Vad kommer ni sälja på Malmö Seriefest?

Vi kommer sälja våra böcker och merch. Bl.a. kommer vi ha med oss vår storsäljare "Nosebleed Studio lär dig teckna manga! -karaktärsdesign" , en handbok som lära ut konsten att teckna manga på ett pedagogiskt och inkluderande sätt. Vi kommer även ha med oss vår senaste antologi "Nosebleed Studio reser i den svenska historien", en antologi med tre tecknade serier baserade på historiska efterforskningar och återberättelser. Vi kommer också ha med oss eftertraktade titlar som "Mjau!" och "Sword Princess Amaltea".

Vilka tips vill ni ge till någon som vill börja göra serier och fansin?

Läs mycket serier och hitta någon att göra fansin tillsammans med. Det är både roligt och en trygghet om man är ny och osäker.  Man kan inspirerad av varandra och kan dela med sig av sina kunskaper både som serietecknare och fansinförsäljare.

Ni kan läsa mer om Nosebleed Studio på nosebleed-studio.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.