2019-02-27

Intervju med fansinisterna: Gold page comics!


Berätta om er, vilka är ni?
Ett gäng norrländska serieskapare som gått samman och skapat Gold Page Comics, vi är Jonas Lundmark, Joakim Lundmark, Josefin Persson, Emil Nicklasson, Jimmy Bråthen. 
Alla fem träffades då vi gick på den nystartade serietecknarutbildningen på Medlefors i Skellefteå.

Vad gör du för serier och hur började det?
För det mesta är det äventyrsserier, i en salig blandning mellan fantasy och science fiction. Superhjältar, orker, tomtar och vampyrer. Det hela började när vi bestämde oss för att vi ville få ut några serier att kunna visa upp på nördkonventet Nordsken i Skellefteå. Det var en tight deadline och allt blev väldigt improvisatoriskt, men vi fick ut en tidning och det kändes otroligt när allt väl var klart och man kunde hålla den i handen. Efter det så blev vi taggade på att fortsätta så här är vi nu idag. 

Vad kommer ni sälja på Malmö Seriefest?
Vi kommer sälja några nummer av vår tidning Lättmetall, och om seriegudarna vill väl så hinner vi klart och kan ta med oss ett rykande färskt nummer också!

Vilka tips vill du/ni ge till någon som vill börja göra serier och fansin?
Bara gör. Det största hindret är ju oftast en själv. Det första man gör blir oftast inte så bra, men erfarenheten av att ha gjort färdigt en tidning från början till slut är det viktigaste. 

Sen kan man försöka göra det lite bättre nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.