2017-03-09

Intervju med fansinisterna: Dotterbolaget!


Berätta om er, vilka är ni?


Dotterbolaget bildades 2005 i Malmö och finns nu spritt över hela landet med olika lokalgrupper. Totalt består vi av ca 200 medlemmar. Dotterbolaget är ett feministiskt kvinno -och transseparatistiskt serieskaparnätverk.Vårt syfte var och är fortfarande att motarbeta de patriarkala strukturer som genomsyrar seriebranschen, samt att stödja kvinnors och transpersoners verksamheter inom densamma.

Vad gör ni för serier och hur började det?

Man behöver inte rita på ett visst sätt eller göra en viss typ av serier för att vara med i Dotterbolaget. Vi fungerar både som en social arena och ett professionellt nätverk där medlemmar istället för att konkurrera om uppdrag, samarbetar och stöttar varandra. Vi strävar efter att arbeta feministiskt och ha en platt hierarki där alla medlemmar har lika stor bestämmanderätt oavsett om en varit medlem länge eller om en är etablerad eller inte.  Att vara en del av ett kollektiv är kul! Vi skapar fanzines, affischer och har kreativa träffar tillsammans och arrangerar bl.a. utställningar, workshops och högläsningar ihop.

Vad kommer ni sälja på Malmö Seriefest?

Vi kommer sälja gemensamma fanzines som vi har gjort tillsammans, men även enskilda medlemmars fanzines, böcker, affischer, klistermärken mm.

Vilka tips vill ni ge till någon som vill börja göra serier och fanzin?

Det är kul att skapa tillsammans, så gå med i ett serietecknarkollektiv eller skapa ett eget!

Alla transpersoner och kvinnor som ritar serier eller vill börja är välkomna att gå med i Dotterbolaget. Kom förbi och prata med oss om du vill bli medlems eller maila info@dotterbolaget.comMer information kan du hitta på Dotterbolagets hemsida eller via deras instagram @dotterbolaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.