2017-03-11

Intervju med fansinisterna: Nosebleed Studio!Berätta om er, vilka är ni?

Vi är Nosebleed Studio, Sveriges främsta mangatecknarkollektiv och förlag som ger ut svensktecknad manga. Vi ger årligen ut antologier med serier av våra medlemmar Natalia Batista (skaparen av Mjau! och Sword princess Amaltea), Catarina Batista (tecknar för Robot presenterar Minecraft), Alice Engström, Joakim Waller och Elise Rosberg. Samt vår nya testmedlem Magnolia Winroth. Tillsammans åker vi runt på seriefestivaler och mangakonvent och säljer våra böcker, håller workshops och föredrag eller andra roliga event.

Vad gör ni för serier och hur började det?

Serierna vi gör är starkt inspirerade av japanska serier, manga, både i stil, berättande och uttryck. Men vi är noga med att alltid för med något av oss själva och den svenska kulturen i våra serier. Våra antologier har oftast ett tema, t.ex. hav, Sverige eller vänskap. Vi startade studion redan 2006 och började med att göra fansin, vykort och en kalender. Det var först 2011 som vi började trycka böcker och sälja dem till butiker och bibliotek.  Idag finns vi representerade på många skolor och bibliotek landet över och har fått priser och nomineringar för vårt arbete med att producera svenska manga till barn och unga.

Vad kommer ni sälja på Malmö Seriefest?

Vi kommer sälja våra serieböcker, t.ex. vår senaste mangantologi, Nosebleed Studio´s 20 Years Jubilee  Anthology, som har temat vänskap och innehåller 5 manganoveller på engelska. Vi kommer också sälja vår splitternya Nosebleed Studio lär dig teckna manga! - Karaktärsdesign, en inkluderande och pedagogisk teckningshandbok som fokuserar på variation och representation av olika etniciteter, könsidentiteter, åldrar och kroppsformer.

Vilka tips vill ni ge till någon som vill börja göra serier och fansin?

Skapa fansin tillsammans med andra, det är roligt att samarbeta och man kan hjälpas åt med det praktiska, ekonomiska och marknadsföringen. Det går snabbare att göra och sprida serierna och fansinen om man är flera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.