2017-03-18

Intervju med fansinisterna: Nibbling Nibs!


Berätta om er, vilka är ni?

Vi är en grupp på tre, Anna, Laura och Camilla som alla gick på kursen serieteckning och visuellt berättande på Malmö Högskola. Då vi alla hade liknande intressen och inspirationskällor började vi göra fanzin tillsammans under kursens gång. När kursen sedan tog slut fortsatte vi. Nu bor vi i olika hörn av Sverige men har Nibbling Nibs som en gemenskap, stöd och inspiration till att fortsätta skapa serier och åka på roliga serieevent som Malmö Seriefest!

Vad gör ni för serier och hur började det?

Vi har alla gillat serier sen barnsben. Sedan har vi våra egna individuella inspirationskällor och stilar lika mycket som vi har gemensamma. Vi är alla tre mycket inspirerade av japansk manga och anime men även andra delar av den så kallade "nördkulturen" som spel, webbserier, fantasy och sci-fi.

Vad kommer ni sälja på Malmö Seriefest? 

Vi kommer att sälja vårt gemensamma fanzin på folksaga/mytologi-tema. Det kommer även finnas lite individuella fanzin, klistermärken, prints och liknande.

Vilka tips vill ni ge till någon som vill börja göra serier och fansin?

Gör saker! Börja teckna serier! Sätt ihop dem till ett fanzin! Lägg upp dem på nätet! Leta upp event som Seriefest där du kan sälja dina fanzin! Och allt annat man kan göra! Börja göra saker helt enkelt. Efterhand kommer du bli bättre på att teckna, storytelling och allt sånt men du kommer aldrig komma någonstans om du inte börjar göra!!! Vill du inte göra allt sånt här själv så gör som vi och hitta någon att göra det med! Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.