2024-08-21

Intervju med Fanzinisterna: Mori Press


Berätta om dig/er. Vem är du/ni? 

Mori Press är en kreativ verkstad för risotryck och small press i Malmö, som drivs av Saskia Gullstrand i samarbete med Ebba Gustafsson Ågren. Verkstaden är en produktionsplats och mötesplats för serieskapare och andra kreatörer som vill trycka zines, prints och annat grafiskt material i risoteknik. En risograf är en digital tryckpress som skapar färgstarka tryck med karaktäristisk textur och handgjord känsla. Tekniken är idealisk för affischer, grafiska tryck, zines, serier och annan grafisk konst. 

Under hösten 2024 öppnar Mori Press portarna för tryckproduktion och workshops i risografi. Vi ser fram emot att se vad ni alla vill trycka! 


Vad gör du för serier och hur började det? 

Saskia Gullstrand gör serier i novellform, framförallt mörka och underbara berättelser om kärlek, syskonskap och våld. Berättandet är starkt inspirerat av film och lyrik. 

Ebba Gustafsson Ågren är en kreatör som relativt nyligen börjat utforska sitt berättande i serieform. Hennes bildvärld balanserar mellan det varma och det mörka, där sagan och verkligheten flätas samman. 


Vad kommer ni sälja på Malmö Seriefest? 

Massor av risotryckta serier, zines och prints, bland annat: 

- Les Arcs av Saskia Gullstrand 

- Minnesmjölk / Memory Milk av Saskia Gullstrand 

- Hundhjärta / Heart of a Dog av Saskia Gullstrand 

- Snigelbegravning / Snail Funeral av Ebba Gustafsson Ågren 

Vi kommer även sälja färgkartor över Mori Press risofärger och berätta mer för alla nyfikna om hur det fungerar att trycka hos oss! 


Vem borde läsa dina serier? 

Den som vill fly in i spännande bildlandskap, men samtidigt känna igen sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.